Mikä on verotuksen vaikutus myytäessä yritystä? Suurin osa pienyritysten omistajista viettää paljon aikaa painiillaan päätöksen kanssa, milloin he saattavat yrityksensä markkinoille ja yrittävät myydä sen. Ei ole epäilystäkään siitä, että yrityksen myynti on tärkeä päätös omistajalle, koska se koskettaa monia elämän osa-alueita. Näihin elämän osa-alueisiin kuuluvat heidän taloudellinen turvallisuutensa, käsitys siitä, kuinka menestyvä liiketoiminta on ollut, tai vaihtoehtoisesti, onko omistaja ottanut yrityksen niin pitkälle kuin pystyy. Luultavasti kaikkein tärkein näkökohta on kuitenkin se, mitä omistaja haluaa tehdä tulevaisuuteensa ja näkevätkö he itsensä omistavan ja johtavan yrityksen.

Kaikki yllä olevat ja monet muut syyt vievät aikaa harkita oikeiden vastausten saapumista. Jos omistaja ei enää näe omistavansa ja johtavansa yritystä ja haluavansa myydä, on tärkeätä ottaa huomioon verovaikutukset, kun he myyvät liiketoimintaa. Verovaikutukset tapahtuvat kahdella tasolla. Ensimmäinen taso on verovaikutukset, jotka valmistelevat yritystä myyntiin. Toinen taso on vaikutus veroihin, kun liiketoiminta siirtyy nykyiseltä omistajalta ostajalle. Jos aiot myydä yrityksesi, tässä on joitain verovaikutuksia, jotka on otettava huomioon harkittaessa, myytkö yrityksen.

Ymmärrä erot osakekaupan ja omaisuuserän välillä. Ostajat yleensä mieluummin omaisuuserien myyntiä, koska se eliminoi lailliset velat ja antaa ostajalle mahdollisuuden aloittaa omaisuuden poistot uudestaan.

Harkitse hyväntekeväisyysosuuksien maksimointia läheisesti pidettävien liiketoiminnan etujen mukaisesti

Harkitse jonkin verran yrityksen ostohinnan vastaanottamista erissä, kuten maksamalla palkkaa, johtosopimusta tai konsultointisopimusta. Tämä antaa yrityksen myyjälle mahdollisuuden saada tuloja, kun hän lopettaa liiketoiminnan, eikä siten tuloveroa palkoiksi.

Erämyynnin veroedut. Erämyynnin avulla myyjälle voidaan maksaa osa liiketoiminnan myynnistä saatavista tuloista myöhempiin vuosiin ja siten jakamalla tai lykkäämällä tulojen verovelkaa tuleville vuosille.

Lisästrategia viimeisellä ehdotuksella on korkojen korottaminen myyjälle, joka maksetaan erämyynnistä jälleen lykkäämällä verovelkaa tuleville vuosille.

Ymmärrä, että yrityksen myymä arvo kiertää yrityksen harkinnanvaraisen tuoton, joten kaikki liiketoiminnan kautta kulkeva raha ilmoitetaan, muut kuin liiketoiminnan harkinnanvaraiset tavarat eivät enää käy läpi liiketoimintaa ja mahdolliset epätavalliset kertaluonteiset tapahtumat on selvästi dokumentoitu, joten ostaja ymmärtää, että ne eivät ole normaalia osaa liiketoiminnan tapaa. Esimerkiksi yrityksessä voi olla sovittu työntekijän kanssa, johon sisältyy kertaluonteinen maksu, tai omistaja voi käydä avioeron ja maksaa asianajajapalkkiot yrityksen kautta. Nämä kertaluonteiset tapahtumat heikentävät liiketoiminnan kannattavuutta, mutta arvioijan ei tulisi ottaa niitä huomioon arvioidessaan liiketoimintaa.
Erityyppisten oikeushenkilöiden verokohtelu ei ole sama. Yrittäjällä, LLC: llä tai kumppanuudella on paljon erilaisia ​​verotuloksia kuin yhteisöllä. Verokäsittely voi olla täysin erilainen S-yhtiölle kuin C-yhtymälle. Jos yrityksen omistaja haluaa maksimoida veroasemansa, se vaatii asianmukaista suunnittelua ja ohjausta.

Koska yrityksen myynnistä tai ostosta aiheutuvat verovaikutukset ovat monimutkaisia ​​ja voivat aiheuttaa jännitteitä kaupassa, yritys, joka on erikoistunut poistumisverotusstrategioihin sekä ostajien että myyjien auttamiseksi, on Walker Advisory Services, Texas. Walker Advisory Services voi työskennellä suoraan kanssasi tarjotaksesi verosuunnitteluun liittyviä ehdotuksiaan tai yhdessä CPA: n tai veroedustajan kanssa. Niiden erikoistuminen verosuunnittelustrategioihin altistaa heidät tälle verolainsäädännön vaikealle alueelle ja asettaa heidät yksilöllisesti tukemaan yrityksen myymiseen tai ostamiseen liittyviä vivahteita.

Andrew on viisinkertainen yrityksen omistaja, joka auttaa yrittäjiä poistumaan tai siirtymään yrityksen omistukseen. Hänen palveluihinsa kuuluu omistajien auttaminen myymään ja / tai ostamaan ostamaan olemassa olevaa yritystä tai neuvomaan franchising-ostoista. Hän tarjoaa myös sertifioituja koneiden ja laitteiden arviointeja ja liiketoiminnan arviointeja.

Andrewllä on tällä hetkellä Kansainvälisen liiketoiminnan välittäjien liiton (IBBA) sertifioitu liiketoiminnan välittäjä (CBI), korkein IBBA: n myöntämä valtuutus ja Kalifornian yritysvälittäjien liiton sertifioima yritysvälittäjä (CBB). Hänellä on myös välittäjälisenssi Kalifornian kiinteistövälitysosastolla, hän on Sacramento Metro -kamarin kauppakamarin jäsen ja Kalifornian yritysvälittäjien liiton Sacramento-luvun puheenjohtaja.