Kun painetut sanomalehdet menettävät tilaajia päivittäin, ihmiset löytävät muita vaihtoehtoja pysyäkseen ajan tasalla uutistensa kanssa. Sanomalehtien myynti saavutti huippunsa vuonna 1970, kun maassa myytiin päivittäin noin 62 miljoonaa sanomalehteä. USA: n väestömäärän kasvaessa sanomalehtien myynti ei kuitenkaan ole pysymässä. Arvioidaan, että päivittäin myydään noin 55 miljoonaa sanomalehteä.

1920-luvulla kotitaloutta kohti ostettu keskimääräinen sanomalehti oli huipussaan 1,3. 1970-luvulla tämä luku alkoi laskea alle 1 paperia taloa kohden. Vuoteen 2000 mennessä määrä väheni 53 sanomalehteä kotitaloutta kohti.

Yksi syy on se, että ihmiset eivät vain lue niin paljon kuin ennen. Ihmiset näyttävät olevan vilkkaampia kuin koskaan ja eivät vain vie aikaa lukemiseen enää.

Monet vaihtavat uutistottumuksensa katsomalla kolme suurta verkkouutis- ja kaapeli-uutisohjelmaa sanomalehden sijasta. Koska TV-uutisissa on niin paljon vaihtoehtoja, näyttää uutisasema jokaiseen makuun.

Vaikka monet “vanhemmat” aikuiset mieluummin edelleen sanomalehtiä, “nuoret” aikuiset ovat näyttäneet mieluummin saada uutisia Internetistä. Televisiouutisia on edelleen eniten käytetty uutisten lähde, mutta Internetistä on nopeasti tulossa suosikkilähde, etenkin uutisblogien, uutisportaalien ja online-sanomalehtien muodossa.

Online-uutiset ovat kasvussa joka päivä. Lähes jokaisella suurella sanomalehdellä on versio verkkolehdestä. Mion Drudgen kaltaiset pioneerit ovat olleet tietä riippumattomien uutistoimittajien parissa. Ja verkossa on lukemattomia uutisblogia.

Osa siitä, mikä tekee uutisblogista niin suositun, on, että niitä voidaan käyttää RSS-syötteenä. Tämän avulla uutissyötettä voidaan käyttää muissa web-blogeissa ja myös monet muut katsojat voivat lukea uutissyötteen. Ihmiset rakastavat myös uutiskirjeblogeja, koska voit jättää kommentteja ja tämä luo dialogin tarinaan, mikä on hieno tapa tuntea olosi osa tarinaa.

Vaikka sanomalehdet saattavat olla laskussa, se ei tarkoita, että ihmiset ovat lopettaneet uutisten lukemisen, vain missä he lukevat uutisiaan. Joten näyttää siltä, ​​että jos et saa uutisia verkossa, saatat olla pian vähemmistössä.