Tietotekniikkaosasto koostui yhdestä tietokoneoperaattorista, joka saattaa tallentaa tietoja magneettinauhalle ja laittaa sen sitten laatikkoon kellariin jonnekin. Tietotekniikan historia on kiehtova. Tietotekniikkaa ohjaavat toisaalta uuden kilpailukykyisen yritysympäristön vaatimukset ja toisaalta tietokoneiden luonteen syvälliset muutokset. IT-järjestelmät ovat monien teknologisesti edistyneiden laitteiden muodossa, jotka auttavat toimittamaan tärkeitä johtajille, jotka puolestaan ​​käyttävät näitä tietoja päätöksentekoon organisaationsa toiminnasta.

Tietotekniikka tai Internet-tekniikka voi olla tietokoneiden, robottien, anturien ja päätöksenteon tukijärjestelmien muodossa. Uusin tietotekniikan ja tekniikan muoto, jota toteutetaan nykyään markkinoilla, on kädensijojen käyttö johtajien ja alaisten auttamiseksi päivittäisessä toiminnassaan. Tietotekniikan auditointi (IT-auditointi) alkoi elektronisen tietoprosessin (EDP) auditointina ja kehittyi pitkälti kirjanpitojärjestelmien tekniikan lisääntymisen, tietotekniikan hallinnan tarpeen ja tietokoneiden vaikutuksen perusteella kykyyn suorittaa todistuspalveluita.

IT mullistaa liiketoiminnan toimintaa. Kehittyneestä tekniikasta on tulossa yksi tehokkaimmista voimista, jotka muokatavat työjärjestöjen, laitosten, toimistojen ja toimeenpanosarjojen rakennetta ja toimintaa. Kun ihmiset kuulevat sanat “Tietotekniikka ja yritystoiminta”, heille mieleen tulevat ensin tietokoneet ja Internet. Se voi myös tuoda esiin sanoja, kuten “verkko”, “intranet”, “palvelin”, “palomuuri”, “turvallisuus”, samoin kuin muita kaarempia lauseita, kuten “reititin”, “T-1”, “Ethernet” tai salaperäinen ja eksoottisesti kuulostava “VOIP”. termi “yritystietotekniikka” ei ole uusi eikä ole aina viitannut tietokoneisiin liittyviin asioihin. Tietotekniikka on yhtä vanha kuin itse aivot, jos ajattelemme aivoja tiedonkäsittelijänä. Sikäli kuin tietotekniikka on tiedettä, jopa se menee taaksepäin jo varhaisimmissa yrityksissä kommunikoida ja tallentaa tietoja. Ja juuri se on mitä tietotekniikka on: tiedonsiirto ja tallennus sekä kyky käsitellä ja hyödyntää tallennettua tietoa.

Tietotekniikka on tietokoneiden ja ohjelmistojen käyttöä tiedon hallintaan. Joissakin yrityksissä tätä kutsutaan hallinnon tietopalveluiksi (tai MIS) tai yksinkertaisesti tietopalveluiksi (tai IS). Suuren yrityksen tietotekniikkaosasto vastaa tietojen tallentamisesta, datan suojaamisesta, tekniikoiden käsittelystä, tiedon lähettämisestä tarvittaessa ja myöhemmin tiedon noutamisesta tarvittaessa. IT-tekniikan eduista johtuvat hyödyt olivat monissa eri muodoissa, kuten kaikkien yritysten mahdollisuus suorittaa aiemmin tekemänsä tehtävät alennetuin kustannuksin, se avasi mahdollisuudet tehdä asioita, joita koskaan ei ole yritetty, ja myös antanut yrityksille mahdollisuuden “suunnitella uudelleen” osia heidän yrityksilleen ja tehdä parempia strategisia asemia.