Jos olet yrittäjä, niin tiedät, että asioiden jatkamiseksi on aina tarvetta pienyritysten rahoitusta. Mahdollisuus saada yrityksellesi tarvittavaa rahaa tarkoittaa, että joudut tekemään useita taloudellisia ja muita näkökohtia.

Ensinnäkin, ennen kuin etsit rahoitusta yrityksellesi, on tärkeää tietää, millaista rahoitusta tarvitaan. Tarvitsisiko yritys velkarahoitusta (laina yrityksesi johtamiseen) vai pääomarahoitusta (säästöistä tai sijoittajilta otettu raha)?

Pienyritysten rahoittaminen velkarahoituksen avulla tarkoittaa lainojen ottamista luottoyhtiöiltä, ​​pankeilta ja muilta perinteisiltä rahoituslaitoksilta. Saatavilla olevista lainoista ovat lyhytaikaiset lainat, jotka on maksettava takaisin korkoineen tietyn ajan kuluessa. Tällaisia ​​lainoja voidaan kutsua kysyntälainoiksi, koska lainanantaja voi pyytää lainaa takaisinmaksettavaksi milloin tahansa. Pienyritykset rahoittavat pidempiä lainalainoja normaalisti varojen rahoittamiseen, kuten peruskorjausten tai laiteinvestointien rahoittamiseen.

On monia yrityksiä, jotka käyttävät luottolimiittejä pienyritysten rahoituksen lähteenä. Ne sopivat luotonantajalaitosten kanssa tietyn määrän käytettävissä olevista luotoista, joita ne voivat käyttää tarvittaessa. Luottorajat antavat yrityksille mahdollisuuden käyttää käteistä tarvittaessa, ja heidän on maksettava takaisin vain käytetty summa ja korko maksetaan luottorajan jäljellä olevalta määrältä. Lukuisat luottolaitokset tarjoavat luottokortteja keinona pienyritysten rahoittamiseen. Laitokset käyttävät näitä kortteja toimintakulujen rahoittamiseen. Luottokortit voivat kuitenkin olla kalliita korkojen vuoksi. Kortit ovat ihanteellisia käytettäväksi, jos saldo maksetaan kokonaisuudessaan kuukausittain.

Pienyrityksen rahoitusta oman pääoman kautta käytetään yleensä rajoitetusti. Epävirallinen osakerahoituksen lähde sisältää ystävät ja perheenjäsenet; kun taas muodollisiin lähteisiin sisältyy riskipääomaa. Pääomasijoittajilla on yleensä huomattava määrä resursseja, joiden avulla he voivat rahoittaa yrityksiä ja osallistua joihinkin liiketoiminnan tärkeimpiin päätöksiin. Nämä kapitalistit kuitenkin suorittavat tutkimuksia ennen päätöksen tekemistä rahoituksen myöntämisestä.

On myös joitain pienyritysten rahoituksia, jotka saadaan ihmisiltä, ​​joita kutsutaan “enkelisijoittajiksi”. Nämä ovat yleensä ihmisiä, joilla on syvät taskut ja jotka ovat valmiita tarjoamaan rahoitusta.