Kuka uskoisi, että hirsitalon rakentamisella voi olla niin monia vaihtoehtoja? Rakenna perus hirsitalo perinteisellä uraauurtavalla tee-se-itse-tavalla tai hanki yksi täysin räätälöity, suunniteltu ja rakennettu sinulle. Voit jopa ostaa mukautetun suunnitelman ja materiaalit ja tehdä osan rakennustöistä itse.

Sarja

Kit-kodit ovat pohjimmiltaan sellaisia ​​- koti todella suuressa laatikossa (pieni liioittelu). Kit-kotiisi rakennetaan rakennuspihan ulkopuolella, puretaan ja lastataan sitten perävaunuun. Se kuljetetaan kiinteistöihisi ja rakennetaan uudelleen sivustollesi. Vaikka tämän vaihtoehdon fanit puhuvat alhaisemmista kustannuksista ja nopeammasta valmistumisesta, kriitikot väittävät, että “helppo hajottaa rakennus on luonnostaan ​​heikko”.

Paketti

Toinen vaihtoehto hirsirakennuksen harrastajalle on työskennellä vakiintuneen yrityksen kanssa, joka on erikoistunut näiden kodien suunnitteluun ja toimittamiseen. Toisin kuin pakki, työskentelet yrityksen kanssa suunnitelman ja materiaalien määrittämiseksi. Voit valita (yrityksestä riippuen) myös ostaa vain suunnitelmia ja materiaaleja, suunnitelmia + materiaaleja + kuiva-työvoimaa tai avaimet käteen -periaatteella.

Kun olet valinnut suunnitelman ja materiaalit, yritys huolehtii tilauksellesi räätälöityjen materiaalien valmistelusta ja toimittamisesta ne asennuspaikalle. Taloa ei ole koottu, purettu ja sitten koottu uudelleen, kuten tapahtuisi kit-kodin kanssa.

tee-se-itse

Niille teistä, jotka haluavat toteuttaa DIY-unelman, on olemassa useita verkko- ja painotuotteisiin tarkoitettuja resursseja, jotka voivat viedä sinut läpi monien vaiheiden tosissaan hirsitalon rakentamisessa. DIY-suunnitelma tarkoittaa, että olet vastuussa kaikkien materiaaliesi (mukaan lukien tukit) hankkimisesta, perustamisesta ja kaikkien rakennustöiden suorittamisesta maasta ylöspäin.

Perusteet

Ellet valitse täydellistä DIY-suunnitelmaa, on joitain perusvaiheita, jotka useimmat tulevat kodinomistajat toteuttavat.

• Talousarvio: Suunnitelmaan tulisi sisältyä maa-alueet ja rakennus sekä itse talon kustannukset (mukaan lukien materiaalit, toimitus, rakentaminen ja kaikki viimeistelytiedot).

• Edellytykset asuntolainalle: tämä on samanlainen prosessi kuin minkä tahansa muun asunnon rahoittaminen, ja saatat huomata, että jotkut lainanantajat ovat kokeneempia hirsitalojen lainaamisessa. Järjestä rahoitustasi ennen kuin ostat malleja ja tuotantotiimiä.

• Valitse sivusto: ellet jo omista maata tulevaa taloa varten, työskentely kiinteistönvälittäjän tai rakennuttajan kanssa voi olla tehokkain tapa hankkia sopiva maa hirsitalollesi.

• Suunnittelu: Voit työskennellä riippumattoman suunnittelijan tai vakiintuneen hirsitaloyrityksen kanssa, joka tarjoaa valikoiman (usein muokattavia) kodisuunnitelmia.

• Luvat: hanki tarvittavat paikalliset rakennusluvat ennen rakentamisen aloittamista. Ole tietoinen hirsitaloasi koskevista rakennusmääräyksistä.

• Tarjoukset: hanki tarjouksia alihankkijoilta, jotka tekevät varsinaiset rakennustyöt. (Tarvitset yleensä nämä tiedot ennen rahoituksen hakemista lainanantajalta.)

• Viimeistele suunnitelmat: tarkista ja allekirjoita lopulliset rakennussuunnitelmat.

• Aikataulu Sulkemispäivä lainanantajan kanssa.

• Aikataulu alkamispäivämäärät: aloituspäivämäärät sisältävät päivämäärän, jolloin aloitat kotisi valmistelun (perustan perustaminen jne.), Päivämäärän, jolloin lokit ja materiaalit on toimitettava, ja päivämäärän, jona rakennus alkaa itse talosta.

Joten mikä on hirsitalosi rakennustyyli: tee itse, käy sarjan mukana, tee töitä tai anna ammattilaisten tehdä kaiken? Suunnittele suunnitelma, tee rahoituksesi kunnossa, turvaa maa ja luvat ja aloita!