Ikääntyessä meidän on usein mukautettava kotejamme tekemään niistä käyttäjäystävällisiä. Asuinkodit ovat kalliita, eikä enää ole mitään syitä, miksi meidän pitäisi muuttaa. Parempi vaihtoehto olisi mukauttaa kotisi muuttuviin tarpeisiisi. Tämän avulla voit pysyä rakastamassa kodissa ja työskennellä ahkerasti vuosien ajan.

Kotimme voidaan tehdä helpommin käytettäviksi, ja nykyaikaisen tekniikan ansiosta on olemassa tapoja tehdä se kohtuulliseen hintaan.

Ennen kuin päätät ottaa yhteyttä kodinsisustustöihin tai kodinsisustustöihin, selvitä kotisi alueet, jotka aiheuttavat sinulle eniten ongelmia. Aloita ulkopuolelta ja työskentele kotisi ja sen ympäristössä. Yllätät löytää esteitä, jotka eivät ehkä aiheuta ongelmaa nyt, mutta voivat tehdä niin tulevaisuudessa.

Kotisi ulkopuolella

Ensimmäinen avainkysymys on varmistaa, että kotiisi pääsee helposti ulkopuolelta. Jopa muutama pieni askel voi olla ongelma, jos luotat pyörätuoliin tai liikunta-skootteriin.

Jos käsittelet vain muutamia pieniä askelia, luiska voi olla ihanteellinen ratkaisu. Ramppi voi tarkoittaa pysyvää rakennetta, vaihtoehtoisesti on saatavana mobiilivaihtoehtoja. Jotkut luiskat voidaan jopa taittaa pois, ja voit viedä ne autoon, kun menet ostoksille. Liikkuvat rampit tarjoavat parhaan ratkaisun, kun yksi asunnonomistaja kohtaa fyysiset haasteet.

Kiskot tulee aina asentaa pidempiin tai lyhyempiin portaiden ulkopuolelle. Ne ovat heidän tapauksensa, jos tarvitset niitä, eivätkä näytä häiritseviltä. Suurin osa kiskoista tai tartuntakaiteet on helppo asentaa ja ne voidaan asentaa alle tunnissa.

Portaat

Suurin osa vanhempien asunnonomistajien valittaa koteistaan. Itse asiassa monet asunnonomistajat myyvät kotejaan, kun he huomaavat, etteivät he enää pysty hallitsemaan portaita. Kotiin muuttaminen voi olla kallis prosessi, mutta on vaihtoehtoja, jotka voivat maksaa vähemmän kuin kotiin muuttaminen.

Portaat hissit tarjoavat upean vaihtoehdon kodin myyntiin, ja monia vaihtoehtoja on saatavana. Suorat portaiden hissit soveltuvat vain suoriin portaikkoihin, mutta malleja on saatavana sekä kaareville että kierreportaille. Jopa ulkoportaat voidaan hoitaa, jos joudut selviytymään monista askeleista kodin ulkopuolella.

Hissit olivat aiemmin ainoa vaihtoehto, mutta portaat ovat nostaneet viime vuosina pitkälle. Ne ovat hiljaisia ​​ja sujuvia, ja säännöllisellä kunnossapidolla ne toimivat edelleen monien vuosien ajan.

Voit tilata portaidenostimia monilla istuinvaihtoehdoilla. Oikosulkeva istuinvaihtoehto on saatavana, kun polvien taivuttaminen on vaikeaa, ja itse istuin voidaan tehdä kääntyväksi, jotta pääset helpommin nousemaan ja nousta.

keittiöt

Keittiöistä voi tulla vaikeita paikkoja hyödyntää tehokkaasti vanhetessasi. Saatat huomata, että kaapit ovat väärällä korkeudella, tai voi olla ongelma seisoessa pidemmän aikaa.

Keittiökaapit voidaan helposti laskea, jotta pääset niihin turvallisesti. Kun tulet myymään talosi, kaapit voidaan nopeasti sijoittaa uudelleen, jos uudet asunnonomistajat ovat entistä kykenevämpiä.

Pysyminen pidemmän aikaa on usein haaste vanhetessamme, ja sinun kannattaa harkita sijoittamista korkeaan jakkaraan tai perching-tuoliin.

Kylpyhuoneissa

Kylpyhuoneesi käyttö voi olla vaikeaa tai hankala käyttää. Keskustele vaihtoehdoista putkimiehen tai talon uusintaurakoitsijan kanssa, huomaat, että on olemassa vaihtoehtoja, kuten suihkut, jotka voidaan asentaa helposti.

Askeleminen jalkakäytävän yli saadaksesi suihkun voi olla sekä vaikeaa että vaarallista, mutta hillitsemään vähemmän suihkut ovat hyvä vaihtoehto. Suihkutuoli tai erillinen istuimessa oleva suihku, tekee suihku turvallisemmasta paikasta.

Asiantuntijaurakoitsijat

Jotkut talonrakentamisen urakoitsijat ovat erikoistuneet tekemään koteista entistä käyttäjäystävällisempiä vanhuksille ja fyysisesti haasteille. Keskustele kaikista vaihtoehdoista vastaamaan nykyisiä tarpeitasi, mutta varmista samalla, että ajattelet eteenpäin.

Tämän tyyppisiin kodinsisustussuunnitteluhankkeisiin luotetaan usein paremmin urakoitsijalla, jolla on aikaisempaa kokemusta, ja älä epäröi kysyä hänen valtakirjansa tai todistusta aiemmista töistä.

On hyvä idea työskennellä paikallisen urakoitsijan kanssa. Yhteistyö paikallisen urakoitsijan kanssa helpottaa ongelmien ratkaisemista, ja on parempi, että joku on lähelläsi, jos portaidesi tarvitsee huoltoa.