Kodin automaatio ei ole mitenkään rajoitettu tarjoamaan kodinomistajille mukavuutta. Yksi älykkään kodin vakuuttavimmista eduista on, että voit koota luotettavan kodinturvajärjestelmän.

Tyypillinen moderni kodinturvajärjestelmä koostuu automaatiokeskuksesta (tunnetaan myös nimellä ohjauspaneeli), kodinvalvontakameroista, liikeanturista, magneettiantureista, savun tunnistimista ja älypuhelinsovelluksesta (yhteensopiva automaatiokeskuksen kanssa). Keskitin muodostaa yhteyden kodin Wi-Fi-verkkoon ja on vuorovaikutuksessa erilaisten yhteensopivien automaatiolaitteiden, kuten videokameroiden, anturien, kaukovalokytkinten, säälaitteiden ja lämmitys- / jäähdytysohjaimesi kanssa. Asentamalla älypuhelinsovelluksen voit päästä kaikkiin automaatioputkiin kytkettyihin laitteisiin ja hallita niitä.

Langattoman kodinturvallisuuden suhteen näyttää yleisen käsityksen olevan, että se rajoittuu vain IP-kameroiden asentamiseen kodin tärkeisiin kohtiin ja pääsyyn niihin reaaliajassa. Vaikka tämä on olennainen osa, älykkään kodin valvontajärjestelmää on enemmän. Magneettiset ovi-, savun- ja liiketunnistimet tekevät langattomasta kodin turvajärjestelmästä täydellisen. Nämä anturit toimivat keskittimen ja älypuhelinsovelluksen kanssa antaa sinulle henkilökohtaisen hälytysjärjestelmän.

Kuinka langattomat ovianturit suojaavat kodin avainpisteitä?

Magneettinen oven tunnistin käsittää kytkimen, joka aktivoidaan aina, kun ovi / ikkuna avataan tai suljetaan. Kun älypuhelinsovellus on asennettu, saat push-ilmoituksen, kun joku yrittää avata pääoven. Jos sinulla on asennettu turvaovi kamera, voit tarkistaa reaaliajassa kuka on kotiovellesi toimistossa ollessasi. Toisin kuin pelkästään videokameroihin luottaminen, näiden magneettisten ovianturien määrittäminen avainpisteisiin antaa sinulle mielenrauhan, että kotisi on turvallinen.

Kuinka langattomat savu-anturit ilmoittavat sinulle palonpurkauksista?

Kodinturvajärjestelmäsi on puutteellinen ilman langattomia savuilmaisimia. Näiden anturien asentaminen kaikille kodin avainalueille, mukaan lukien keittiöön, olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen, voi auttaa sinua toimimaan nopeasti hätätilanteessa. Nykyaikaiset savu-anturit ovat yhteydessä toisiinsa (jos eri alueille on asennettu useita antureita), samoin kuin kodin automaation ohjauspaneeli, joka kytketään kotiin Wi-Fi-verkkoon. Älypuhelinsovelluksella voit etäyhteyden avulla tunnistaa kaikkien savuilmaisimien tilan ja vastaanottaa push-ilmoituksia aina, kun havaitaan korkeat hiilimonoksiditasot (CO). Tämä auttaa sinua ilmoittamaan naapureillesi ja paloviranomaisille hätätilanteessa, kun et ole kotona.

Kuinka liiketunnistimet varoittavat sinua mahdollisista tunkeilijoista?

Tiettyihin sovelluksiin räätälöityjä liiketunnistimia on monen tyyppisiä. Esimerkiksi sisätiloissa käytettävä liiketunnistin olisi tyypillisesti passiivinen infrapuna-anturi (PIR). PIR-liiketunnistimet on suunniteltu pyroelektrisen materiaalin ympärille, joka tuottaa sähköä infrapuna-aaltojen havaitsemisen yhteydessä. Tämä ihmisten ja eläinten lähettämä keskimääräinen IR-lämpö laukaisee anturin lähettämään signaalin vastaanottimelle, joka puolestaan ​​on kytketty pääohjauspaneeliin. Joten aina, kun liikettä havaitaan, saat älypuhelimeesi push-hälytyksen sovelluksen kautta. Joten olitpa töissä tai poissa kotoa, olet edelleen tietoinen kodissasi tapahtuvasta, jotta voit ryhtyä asianmukaisiin toimiin.